Promenad genom Malmö

  2012-08-11 / 18:28:00 / Allmänt /
Efter att ha legat vaken sedan sju, läst tidningen, kollat datorn, spelat wordfeud, redigerat bilder, gjort mig i ordning och fixat frukost fick jag äntligen liv i mostern med sambo strax före tio. De är inte morgonpigga direkt de där Malmöborna. Men upp kom de. Till dukat bord. Jag hade fixat kokta ägg och fruktsallad till bröd och yoggi och massor med grönsaker. Inte varje dag man får sällskap till frukosten. Riktigt mysigt. Så det gjorde egentligen ingenting att de andra fick sovmorgon.



Vid halvtolvtiden gav vi oss ut på en promenad jag och moster Kerstin. Vi gick bort till Pildammsparken där vi promenerade runt vattnet och tittade på blommor. Passade även på att ta en kik på konsertområdet inför kvällens spelning med Kent.



Från Pildammsparken gick vi vidare ner till Ribban där VM i olika hästsporter försegick. Hästar och människor överallt i en härlig blandning. Ryckte till ordentligt första gången en häst sprang förbi i världens fart. Inte riktigt beredd på att hamna mitt i nån hopptävling. Men ganska häftigt faktiskt.



Promenerade längs med tävlingsområdet vid Ribban och vidare ut till Västra Hamnen. Hälsade på Maria och Nicklas som låg och solade vid Vanna Beach.



Nu började blodsockret falla ordentligt och vi gick med bestämda steg mot Slottsparken och Trädgårdscafeet. Men först förbi Stapelbäddsparken och genom starten för Malmö halvmaraton. Mycket aktiviteter igång denna dag. Svårt att hålla sig undan och inte hamna ivägen för någon.



Efter att ha köat i evigheter fick vi äntligen vår efterlängtade fika. Salami/avokado och brie baguett av surdeg. Gott! Och kaffe på det.



Mätta och belåtna promenerade vi vidare genom parken för att ta oss upp på stan. Mötte upp Fredrik på Lilla Glassfabriken för en glass. Antagligen Malmös godaste glass. Kanske till och med Sveriges godaste. Verkligen i klass med gelato i Italien. Mmmmm! Hallonsorbet och mörk chilichoklad. Vilken guldkombo!

Drygt fem timmar senare vare vi hemma på Möllan igen. Många steg tagna och massor med frisk luft och sol fångad. Härligt! Perfekta uppladningen inför kvällens konsert.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

design av: joannalicious