Tjejkväll

  2012-09-30 / 21:48:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Ännu en kväll har spenderats tillsammans med en god vän. Emma tog med mig ut till Amiralen där vi handlade på Maxi tillsammans. Roligt att åka iväg även om det inte är så långt. Eftersom jag själv inte har någon bil (eller är i behov av någon) så är jag sällan utanför stan. Kändes som en utflykt att åka till Lyckeby!
 
Vi handlade mat till kvällen och lite fotvårdsprylar. Emma släppte av mig hemma och kom snart tillbaka med skurhinken i högsta hugg. Dags för fotspa! Fila, skrapa, måla. Oj så fina fötter vi fick!
 
 
Energibarar och fina fötter, än så länge håller vi hälsotemat! Nu dags för middag! Vi lagade kyckling fajitas med färska tillbehör. Riktigt gott! Mätta blev vi, men självklart var vi tvungna att testa barerna. Och äta upp naturgodiset vi fått med oss från Maxi... Var vi inte mätta innan så blev vi... Avslutde kvällen med att se X-Factor och prata massa skit! Trevlig kväll.

Energybars

  2012-09-30 / 21:37:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Ikväll har jag roat mig med att göra egna energibars inför resan. Snabb energipåfyllning för tunga etapper. Barer fulla med nötter, fröer, torkad frukt, honung och kanel. Riktigt goda! Roligt att testa något nytt. Ska även göra en variant med mörk choklad och havssalt.
 
 
Efter 17 minuter i ugn fick de svalna i kyl. Därefter blev kakan skuren i fina bitar, lagom stora för att få en energikick!

Pigg o gla!

  2012-09-30 / 15:02:00 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Härligt att vakna utvilad, pigg och glad en söndagsmorgon. Kan ju säga att det var inte många fler än jag som var uppe med tuppen denna söndag! Nära på ensam under morgonpromenaden. Bistra kalla vindar och en strålande vacker sol!
 
 
Efter frukost och morgonpromenad var det dags att ladda inför Crossfit. 55 minuter intensiv och explosiv intervallträning för hela kroppen. Tack Afaf för ett grymt pass! Riktigt roligt med lite variation och nya påhitt. Gillade jämfotahoppen extra mycket! Får väl se hur det känns i benen imorgon efter en rad olika benövningar... Härligt!
 
 
Lite tidigt med lunch direkt efter passet. Fortsatte med en uppfriskande promenad. Fick sällskap av
Tobias som jag inte träffat på länge. Men under en och en halv timmes proemenad hann vi med att uppdatera varandra om det mesta. Trevligt!

Nu dricker jag kaffe efter lunch och dusch. Ska snart gå igenom packlistan och se över mina prylar inför resan. Det närmar sig!

Långlördag

  2012-09-29 / 23:41:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Ja det kan man kalla det! Kändes som att dagen aldrig skulle ta slut. Började dagen med en kur vaccin mot kolera. Fick inte äta frukost förrän en timme senare, så passade på att stöka runt i mitt hem för att få lite ordning och reda. Klockan tio hoppade jag i kängorna för att i sällskap av Rasmus ge oss ut på långpromenad. Tog nöjt på mig en del av de nyinvesterade plaggen inför resan. Kändes riktigt bra och jag bara ler av tanken att jag snart är på väg.
 
 
12 km och dryga två timmar var vi ute och promenerade i de friska höstvindarna. Skönt att komma hem till en kopp kaffe. Och farmors hallongrottor!
 
 
Efter lunch, vid tretiden, träffade jag upp Maria för en fika på stan. Pratade och pratade och pratade... Tillslut blev vi båda rastlösa och fortsatte samtalet under en promenad. Åter igen över två timmar till fots! Härligt härligt.
 
Kall, stel och ganska seg i kroppen avslutade jag dagens aktivitet med en myskväll hos Malin.
 
Det var den lördagen det! Lång men välutnyttjad! 35 000 steg senare var sängen skönare än nånsin.

Crossfit special

  2012-09-28 / 15:25:47 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Härliga fredag! Som jag längtat till Ammelis Crossfit Special! Grymt pass med en grym tjej som instruktör! Nu är jag lagom slut i kroppen, men laddar om inför kvällens After work med kollegor.
 
 
 

Äntligen!

  2012-09-28 / 15:21:31 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Nästan 10 000 kronor fattigare, men galet mycket gladare! Med ett stort leende på läpparna lämnade jag idag Intersport med händerna fulla. Nu är utrustningen upphämtad och betald. Nu är prylarna mina! Åh vad jag längtar. Det stora klivet är taget och nästa helg sitter jag på planet mot Afrika för att bestiga Kilimanjaro. Äventyret närmar sig och jag är så taggad!!
 
 
Tack igen all fantastisk personal på Intersport för att ni stått ut med mig och gett mig den bästa servicen! Vi ses snart igen!

Godmorgon!

  2012-09-28 / 09:20:32 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Sooool! Och ledig dag. Morgonpromenad och frukost avklarat.Nu gör jag mig redo för att bege mig bort till Intersport!
 

Core+Spin

  2012-09-27 / 21:32:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Dagen bjöd på sovmorgon och promenad före jobb. En uppfriskande ruggig promenad i regn... Började med små skvätt och slutade i ösregn! Men faktiskt riktigt skönt. Särskilt när man kommer in i värmen igen.
 
 
Efter jobbet cyklade jag direkt ner till Lok&Motion för ett dubbelpass. Eftersom jag jobbade till 18 gick jag miste om första delen i trippel och fick nöja mig med två i kombination. Pumpen uteblev, men Core och Spinning hann jag med. Kändes lite märkligt efterråt när man fortfarande hade krafter kvar. Är van vid hela kombinationen som får en att köra slut på alla delar av kroppen. Laddar om för Crossfit imorgon helt enkelt!

Grattis

  2012-09-26 / 21:26:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Passar på att hälsa grattis till min allra bästa vän Lina som fyller 25 år idag! Stor grattis fina du! <3
 

Ändring

  2012-09-26 / 21:25:23 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Dagen blev inte riktigt som jag tänkt mig. Hade planer på att hämta upp utrustningen på Intersport, vilket inte hanns med. Blir istället på fredag då jag är helt ledig. Då har jag minsann tid!
 
Även träningen blev det ändring på. Hade tankarna på spinning och powerpump, men eftersom pumpen fått ny tidigare tid gick kombinationen i kras. Jag som börjat gilla att köra slut på mig själv med 55 minters spinning och 55 minuters pump. Istället fick det blir Core 30 min, Bosu 30 min och avslutningsvis Powerpump 55 min. Fick ihop det tillslut ändå.

Långpromenad

  2012-09-25 / 21:22:00 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Hösten kan vara ganska mysig ändå. Och fantastiskt vacker!
 
Slutade tidigt från jobbet idag och hade bestämt med Caroline att gå ut på en riktigt långpromenad. Hoppade i vandringsskorna för att ge dem och fötterna en chans att trivas ihop. Funkade mycket bra! Varken skavsår eller blåsor efter 14 km powerwalk i varierande terräng. I över två timmar var vi ute och promenerade. Riktigt härligt och uppfriskande! Var bara 14 grader ute, men kändes betydligt varmare då det var alldeles vindstilla. Med ett gott tempo hann vi bli både varma och svettiga. Tack för sällskapet Carro!
 

Mot toppen!

  2012-09-24 / 21:30:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Oktober är en av de bättre månaderna att bestiga Kilimanjaro. Hoppas att jag har turen med mig och att vädret låter oss nå toppen!
 
 
Lemosho rutten, som jag valt, är en av de längsta och tuffaste. Den börjar i väst och bjuder på varierande terräng och klimat. Denna sägs vara den absolut vackraste! Dag fyra går leden ihop med Machamerutten.Vi tar oss från det öppna och brukade landskapet kring bergets fot, genom bergsskog, över hedlandskap, alpin öken och slutligen glaciär med evig snö. Förhoppningsvis stöter vi på en del mindre djur längs med rutten.
 
Temperaturen kommer, som tidigare nämnt, variera från 25 grader ner till -25. Det gäller att ha rätt utrustning och klädsel för att enkelt anpassa sig till de stora temperaturskillnaderna. Det blir många plagg som ska med, men allt är relativt tunt och tar inte särskilt mycket plats. Funktion är ordet!
 
 
Kilimanjaro erbjuder minnst 7 olika rutter för att ta sig till toppen. Det finns en för alla, men självklart krävs det att du är i god fysik för att lyckas. Man behöver ingen tidigare erfarenhet av bergsbestigning, men att gilla vandring är ett måste. Det kommer krävas vilja och styrka för att ta sig till Uhuru Peak, 5895 meter över havet. Att bestiga ett berg är ingenting man ska ta för givet att man lyckas med. Vad som helst kan hända och vem som helst kan drabbas av höjdsjuka och tvingas vända om. Självklart hoppas jag på att lyckas och har förberett mig på bästa sätt. Genom effektiv konditionsträning och funktionella styrkeövningar är min kropp i trim för utmaningen! Med god fysik i grunden och en stark vilja är chansen att lyckas närme. Jag har toppen i sikte och visualiserar bestigningen dag för dag. Om mindre än två veckor är jag där, på väg mot toppen av Kilimanjaro!
 
 

Spin+Pump+Core+Bosu. Härliga måndag!

  2012-09-24 / 21:05:16 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Måste säga att jag gillar början av veckan bättre än helgen. Oftast i alla fall. Älskar måndagskvällarna på Loket! Fyra 30 minuters pass på raken, spin+pump+core+bosu. Så himla roligt och riktigt skönt efteråt. Energin sprider sig i kroppen och tiden bara flyger iväg medan man står där och svettas. Första passet, spinning, är perfekta uppvärmingen inför pumpen och core. Väl framme vid bosun är det åter igen dags för kondition, och balans. En riktigt bra kombination, svårt att välja bort något.

Dagsöversikt Kilimanjaro

  2012-09-23 / 21:05:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Många undrar hur bestigningen kommer att gå till. Jag vet knappt själv, mer än att vi kommer att vandra genom varierande klimat och terräng, flera timmar om dagen, 70 km från start till slut. På åtta dagar hinner vi både upp och tillbaka ner. Har läst på hur en dag kan komma att se ut och tänkte delge er informationen.
 
Väckning ocg uppstigning 06.30. Varmt vatten kokas för ansiktstvätt och därefter gemensam frukost. Bärarna ser till att allt är i sin ordning och städar iordning medan vi börjar dagens vandring omkring 08.00. I genomsnitt vandrar vi fem timmar per dag. Guiden bestämmer tempo och hur många pauser som beövs beroende på gruppen. Bärare och kockar smiter före för att sätta upp tält och förbereda middag. Lunch kan vara förberedd och packad eller också tillagad på plats om vandringen är kort. Middag serveras 18.00. Efter middagen informerar guiden om nästkommande dags vandring.
 
Vi kommer att sova två och två i vind och vattentäta tält. Mat lagas till oss varje dag.
 

Andra halvan

  2012-09-23 / 20:34:00 / Allmänt / 1 KOMMENTARER
Efter lunch tog jag tag i mitt hem och fick städat och tvättat. Sånadär vanliga söndagssysslor ni vet... Inte så kul, men väl värt det efteråt. Så himla mycket trevligare när det är rent och fräscht.
 

Dags för träning igen! Strax efter fyra hoppade jag på cykeln för att genom ösregn ta mig ner till Lok&Motion och köra nästa pass för dagen, Spinactivio. Ett snabbt ombyte och pulsband på, redo för 55 svettiga minuter under Josefins ledning. Med en puls på minst 80% av max passet igenom, är man rätt matt när det är slut. Att pendla mellan 78 och 90% får en att kämpa till max och köra slut på de sista depåerna. Skakis och vimsig lämnade jag Loket för att cykla hem och fixa middag.
 
 
Hade förberett för att laga en ordentlig middag ikväll. Händer alldels för sällan numera, men ikväll var jag ordningsam! Kycklingbiffar med röd paprika och fetaost, fräst paprika, champinjoner, zucchini och en fetaostdip med vitlök till det. God och välbehövlig söndagsmiddag! Nu är energin påfylld och balansen återställd. Min söndag är fulländad...

Aspölyx

  2012-09-23 / 14:24:10 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Igår efter jobbet åkte jag ut till Aspö för att hälsa på mina föräldrar. Jag och min bror blev bjudna på finfin middag, tunnbad och efterrätt. Skönt att komma ut till ön där man kan släppa alla krav och måsten för stund. Aspö är min oas. Trots ösregn cyklade jag de knappa 10 minuterna hem till mina föräldrars hus. Möttes av doften av grill och eld. Tunnan var tänd och uppvärmd, grillen på g för att strax användas, brodet dukat och allt jag behövde göra var att gå och sätta mig. Sweet. Inte ofta man bjuds på middag och kommer hem till dukat bord numera. När man bor själv blir de där lyxiga ordentliga måltiderna utbytta mot något snabbt och enkelt. Särskilt när man jobbar sent och tränar efter det. Så en riktigt middag var verkligen på sin plats! Riktigt gott och trevligt. Tack för det mamma och pappa!!

Weekend

  2012-09-23 / 14:18:18 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
För övrigt har helgen bjudit på jobb, god mat och vila. I fredags kväll var jag så matt efter jobbet att jag somnade klockan sju! Inte helt okej faktiskt. Av nån anledning blir jag väldigt negativt påverkad av höst och mörker. Blir så himla trött av detta väder! Grått, blött och kallt. Inte alls roligt! Jag som älskar att vara igång och göra tusen saker blir som nån slags zombie under vinterhalvåret. Försöker hålla tempot uppe och hitta på saker och fortsätta göra det jag tycker om, men hösten plockar ner mig direkt. Kämpar emot, men lyckas inte alltid.
 
Som sagt, jag somnade direkt efter jobbet. Vaknade när mamma ringde strax före åtta för att meddela att de ville äta pizza på vägen hem från kalaset på Sturkö. En snabb uppfräschning och jag infann mig på Toscana tillsammans med familjen inom en kvart. Trevligt att träffas, även om det var på övertid. För sent för mig alltså... Pizzan var god, och mätt och belåten gick jag hem och sov.

Äntligen söndag!

  2012-09-23 / 13:58:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Som jag längtat! Äntligen söndag igen!
 
Förra helgen uteblev träningen då jag var på resande fot. Gick tyvärr miste om både Crossfit och Spinactivio. Men den här helgen är jag hemma och allt är åter i sin ordning. Dagen började med en tidig morgonpromenad. Bara jag och hundägarna ute innan åtta en söndagsmorgon. Men riktigt härligt. Skymtade solen genom fönstret när jag vaknade och hoppades på en fin dag. Men under en timmes promenad hann det ändras. En promenad som började med en solglimt och slutade i regn. Ja, uppfriskande var det i alla fall! Och skönt var det att komma hem och värma sig.
 
 
Efter frukost var det dags att ladda om för Crossfit! Yes! 55 minuter explosiv träning i grupp. Afaf håller passet på söndagar. Vi blev inte särskilt många, men kämpade gjorde vi ändå! All in, så är det bara. Och skönt är det efteråt! Svettigt, tungt och intensivt. Precis som det ska vara. Efter passet hälsade jag på min gamle "vän" trappmaskinen. Insåg att jag inte använt den på länge och ville påminna mig själv om känslan den ger. 20 svettiga minuter fick avsluta förmiddagens vistelse och träning på Loket!
 
Som sagt, inte särskilt många på gymmet idag... Bara min cykel och en annan.

Ännu ett tack!

  2012-09-21 / 09:22:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Stort tack till Blomsterkiosken som bidragit till min insamling för Cancerfonden! Min gamla arbetsplats som alltid ställer upp i goda sammanhang!
 
 

Torsdag

  2012-09-20 / 20:56:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Japp, idag är det torsdag. Vad betyder det?! Jo torsdagstrippeln med Josefin! Pump+Core+Spin, heja heja! Vi är några flitiga stammisar som alltid är där. En riktig favoritkombination. Både för träningens skull och för engagemanget och energin från instruktören!
 

Idag hade jag sådär galet mycket energi att ge. Allt kändes på nått sätt lätt. Kanske inte lätt, men skönt. Tog i allt vad jag hade och körde all in! Bära eller brista. Utnyttja energin till max och ge allt i  varje övning. Funkade bra tycker jag. Känns riktigt skönt nu såhär efteråt. Känner hur kroppen laddar om efter kvällsmaten. Skönt att koppla av och bara känna pulsen. Ahh.. Träning är underbart! Får en att må så himla bra!

Vaccination

  2012-09-20 / 20:30:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Bitarna börjar falla på plats. Äventyret närman sig och jag försöker pussla ihop det sista före avfärd. Idag har jag varit på infektionsmottagningen och tagit sista dosen för Hepatit. Nu är jag för alltid skyddad mot A+B. Eftersom jag rest i Afrika tidigare är jag välpreparerad med vaccin. Listan är lång och det har blivit många stick de senaste åren. Men nu är jag så gott som vaccinerad mot allt! Bra. Men dyrt! Det är minsann inte billigt att leva säkert. Men det är väl värt det antar jag. Har dessutom fått recept på malariatabletter och drickvaccin mot matförgiftning. Apoteket nästa!

Spin55+Pump55

  2012-09-19 / 22:41:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Ännu en hård kombination avklarad! Spinning och Powerpump efter varandra. Dryga två timmar på gymmet! Känns riktigt skönt såhär efteråt. Känslan av en slutkörd energilös kropp och pulserande nytränade muskler. Härligt!
 

Nu är det inte långt kvar. Knappa tre veckor till avfärd. Det gäller att ligga in i det sista. Jag satsar på mycket kondition och funktionell styrka. Snart är jag där, snart är jag på väg till toppen av Kilimanjaro!

Temperatur

  2012-09-19 / 07:44:48 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Det är många som undrar över temperaturen i Afrika och på Kilimanjaro. Som alla vet är ju Afrika betydligt varmare än Sverige på de flesta platser. I Moshi, Tanzania, där vi alla träffas kommer temperaturen ligga kring 21-27 grader Celcius. Under varndringens gång och ju närmare toppen vi kommer sjunger temperaturen till -18 till -26 grader Celsius. Kallt med andra ord! Det gäller att packa rätt och ha med tillräckligt många lager för att inte frysa.

Godmorgon!

  2012-09-18 / 08:40:27 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Ja, nu är det definitivt höst. Mörkt och lite ruggigt ute på morgnarna. Men ganska uppfriskande, när man väl tagit sig ut vill säga.

Dagens morgonpromenad är avklarad och frukosten intagen. Dags att gå till jobbet!

Back on track

  2012-09-17 / 21:01:04 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Blev plötsligt ledig idag. Konstigt... Hör inte till vanligheterna att vara ledig en måndag. Särskillt inte efter 4 dagars ledigt föregående vecka och helg.
 
Bestämde mig för att ta sovmorgon, vilket gick sådär. Har så himla svårt för att ligga kvar i sängen på morgonen. Så fort jag vaknar och slår upp ögonen vill jag upp och studsa! Men idag tvingade jag mig kvar en stund. Försöker lära mig att inte alltid planera in tusen saker på en ledig dag. Man måste inte ha en plan för varje minut... Men det är ju sån jag är! Planerar upp mina dagar så att inte en minut går till spillo.
 


Har idag hunnit med morgonpromenad, tvätt, packat upp väskan, handlat, promenerat igen, drömt mig tillbaka till London och nu tränat. Kvällens träning blev som vanligt på måndagar spin+pump+core+bosu, 4 x30 minuter. 2 härliga timmar på Loket fick mig på bra humör! Särkillt bosun. Alltid lika kul! Och framförallt idag när en av låtarna från helgens spelning var med. Fick lite extra energi i benen och studsade på som bara den! Fantastiskt!
 
Nu har jag avnjutigt en bärsmoothie med hemgjord müsli och ett par kantarellmackor och avocado till det. Mätt och belåten surplar jag i mig en kopp te som avslutning på kvällen.
 

Tack

  2012-09-17 / 14:55:49 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Passar på att tacka Ebba för det fina bidraget till insamlingen! Stort tack!
 

London!

  2012-09-17 / 14:37:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Är nu åter i Karlskrona efter en helg i London! Dans, shopping och god mat, riktig semester! Fick passa på att njuta av härlig sensommar och möjligheten till sandaler och bara ben. Tänk att det är så mycket varmare där är här. Så nära, men så annorlunda. Och ni som tror och säger att det alltid regnar i London, ni har fel! Vi hade fantastiskt väder med sol och ljumna temperaturer. Hur var det här hemma? Regnigt och blåsigt om jag inte har helt fel?
 


Tack London för denna helg! På återseende.

Var med du också!

  2012-09-13 / 09:37:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Nu är det inte långt kvar. Nära på halva september har gått och resan mot Afrika närmar sig! Se till att du är med i kampen mot cancer. Skicka ett sms och bidra med 50 kr, eller sätt in ett större belopp via min insamlingssida (länkad till höger). Tillsammans når vi toppen! Tillsammans når vi 50 000!
 
När du sms:ar är du dessutom med i utlottningen av 2 biljetter till föreställningen Ljust & Fräscht i Karlskrona, presentkort från KarlskronaCity, samt andra fina vinster från bl.a Intersport och Lok&Motion. Allt du behöver göra är att SMS:a BESEGRA 6357 till 72988 för att skänka 50 kr till Cancerfonden! Skriv ditt för och efternamn efter insamlingens idnummer för att delta. Ex. BESEGRA 6357 Martina Östsjö. Sprid vidare och visa att du är med i kampen mot cancer!
 

Morning powerwalk.

  2012-09-13 / 09:29:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Ja, precis såhär vackert är Karlskorna (nästan) varje morgon. En av orskaerna till att jag bara älskar att gå ut för en promenad på morgonen! Framförallt en ledig dag som denna. Ser ut att bli en fantastiskt fin dag!
 
7km, 59 min.

Energikick!

  2012-09-12 / 22:00:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Jag tror det är något magiskt med farmors hallongrottor. Nog för att jag alltid älskat dem, men från och med nu vet jag att de har mer kraft än så. Energin tog liksom aldrig slut under kvällens träning. Trots svett och mycket kraft hade jag ändå orken kvar. Det måste bero på den där hallongrottan jag tog till kaffet i eftermiddags.
 
Som sagt, kvällen bjöd på spinning och powerpump, 55+55 min. 110 min all in med andra ord! Först tuff och svettig cykling, därefter tung och intensiv pump. Riktig härlig kombination! Tvekade först på om jag verkligen skulle orka med två 55 minuterspass, men det  var inga som helst problem! Cyklingen var som en lång skön uppvärming inför pmpen. Kände att jag hade enrom kraft på pumpen idag! Gav allt, men kände mig ändå stark. Betydligt starkare än vanligt. Med mycket vilja och ett stort leende tog jag mig igenom kvällens träning. Fantastiskt skönt såhär efteråt. Att sitta ner och njuta av en kopp te efter en dag fylld av jobb och träning får en verkligen att koppla av. Nu är dagen fulländad och jag säger godnatt!
 
Kom igen nu!

  2012-09-12 / 07:38:31 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
96 bidrag och 13 023 kr insamlade. Stort tack till alla som bidragit! Nu siktar vi vidare och når 50 000 i raketfart! Eller hur?! Små som stora bidrag, allt är välkommet. Privatperson eller företag, alla ska med! Tillsammans når vi toppen, och med er hjälp är målet snart nått! Kom igen nu Karlskrona!


Kvällspromenad

  2012-09-11 / 22:07:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Blev lite övertid på jobbet. Som vanligt händer allt eller inget. Och givetvis fick jag anstormning precis före stängning. Hamnade lite efter med stängningsrutinerna och blev helt enkelt kvar en timme längre än planerat.
 
På tisdagar har jag inget pass att gå på och hade heller inte planerat någon träning, så övertiden gjorde inte särkilt mycket. För att få lite luft efter en heldag på jobbet hoppade jag i promenadskorna och gav mig ut på en promenad vid halv åtta. Hoppades på en kall och uppfrisande promenad för att få mig att vakna till lite. Men nej, kallt var det då inte! En riktigt sommarkväll, fast utan ljus. Tror det var 17-18 grader ute vid åttatiden på kvällen. Kändes lite konstigt eftersom det precis regnat och hade hunnit bli mörkt innan kom ut. Men skönt var det i alla fall. Benen gick som trumpinnar och efter 50 minuter var jag redan hemma igen. Frisk luft och lite motion, bra avslutning på en lång dag.
 

Medical check up

  2012-09-11 / 22:02:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Idag har jag gjort ett besök på vårdcentralen för en "medical check up". Försvenskat alltså en enkel hälsokontroll. Blodtryck, blodvärde och puls. Nu har jag fått ett skriftligt intyg och är officiellt frisk och i god hälsa för att ta mig an utmaningen att bestiga Kilimanjaro. Om 25 dagar lämnar jag Sverige för att den 8 oktober ta mina första steg mot toppen. Varje dag är en dag närmre och bara tanken av att vara där får det att pirra till i magen. Spännande!

Vackra morgon

  2012-09-11 / 08:38:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Slutar aldrig förundras av Karlskronas vackra soluppgångar. Alltid något magiskt med att mötas av sol i ögonen tidig morgon. En gnista att leva på hela dagen. Så väl värt att vara uppe med tuppen.


Spin+Pump+Core+Bosu

  2012-09-10 / 21:13:11 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Första fyran avklarad denna veckan! Enda anledningen att se fram emot måndagar är träninigen! Så himla många roliga pass att välja bland. Eller varför inte kombinera? Brukar oftast köra trippeln, men numera finns möjligheten till ett fjärde. Och jag kan ju inte motstå bosu! Ett riktigt favoritpass. Att träna får mig alltid att gå hem med ett leende på läpparna. Även om man är helt slut i kroppen.
 
Efter träning är det mat! Och mat är vad jag ser fram emot de sista minutrarna under passet. Får en att ge allt in i det sista. Att komma hem och äta något riktigt gott är det bästa. Att slappna av och njuta av dagen som gått med en tallrik god mat framför sig. Mmm, fint det!
 

SMS:a!

  2012-09-10 / 07:41:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Var med i utlottningen av 2 biljetter till föreställningen Ljust & Fräscht i Karlskrona, presentkort från KarlskronaCity, samt andra fina vinster från bl.a Intersport och Lok&Motion. Allt du behöver göra är att SMS:a BESEGRA 6357 till 72988 för att skänka 50 kr till Cancerfonden! Skriv ditt för och efternamn efter insamlingens idnummer för att delta. (Exempel: BESEGRA 6357 Martina Östsjö). Dela inlägget vidare och visa att du är med i kampen mot cancer!

 
Tillsammans når vi toppen!
http://www.cancerfonden.se/sv/Stod-oss/insamlingar/?collection=6357

Spinactivio

  2012-09-09 / 20:30:18 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Efter en rask promenad i solen tillsammans med Caroline var det dags för pass nr 2, Spinactivio. Bytte och laddade om tvätten för att därefter snabbt cykla ner till Lok&Motion en andra gång.
 
Ett härligt 55 minuters pass på cykel, med Josefin i täten. Längesen jag körde spinning med pulsband. Jättekul att se hur man har bli på sin kropp och puls. För att träna så effektivt som möjligt bör man ligga mellan 80 och 85% av maxpuls, vilket vi gjorde i stort sett genom hela passet. Under de första minutrarna uppvärmning gäller det att lära känna kroppen och lägga på rätt motstånd i kombination med kraft i benen, för att sedan kontrollera pulsen genom hela passet. Riktigt roligt! Men galet svettigt och jobbigt... Bra träning för mig som ska upp i bergen där det är syrefattig luft. Pulsträning är det bästa för att träna syreupptagningsförmågan, det vill säga konditionen. Med bra fysik och kondition ökar chansen att lyckas och nå toppen! Och dit vill jag ju :)
 
Promenad nr 2

  2012-09-09 / 16:15:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Efter tvättande och städande i ett par timmar fick det vara nog! Ut i solen! Fick med mig Caroline på promenad före spinning. Lika bra att ta vara på solen när den skiner! Kändes som en riktig sommardag. En 50 minuters promenad  runt stan hann vi med tillsammans!
 

Solenergi

  2012-09-09 / 14:09:08 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Passar på att njuta av solen medan den värmer!
 
 

Crossfit!

  2012-09-09 / 14:08:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Bästa söndagsträningen, crossfit! Fick med mig Emma på ett pass 10.30. Skönt att träna på förmiddagen för att sedan ha hela dagen framför sig.

 
Körde som vanligt på för att ge allt. Crossfit är underbart! Bästa sättet att köra slut på sig själv. Att pressa sig till max och därefter känna att så gott som alla krafter är ur kroppen, är grymt! Men så himla skönt. Känslan av att gå hem med tunga steg efter ett pass är nåt speciellt. Tanken och längtan efter mat får en att le och öka takten en gnutta. När man väl sitter där, nyduschad och skakis, med lunchen framför sig är man som ett litet barn. Maaaaaaaaaaaaat! Och det blir aldrig godare än just då, precis efter maxträning. Härligt.
 
 
Passade på att fånga lite sol efter träning. La mig några minuter på trädäcket utanför Scandic på vägen hem. Låg där och bara njöt. Njöt av välbehag och solens fortfarande värmande strålar. Ahhhh! Livet är så himla bra ibland!
 
 

Om en månad...

  2012-09-09 / 14:05:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Yes! Om en månad är vi igång. Idag, fast om en månad, är vi redan inne på dag två. Vi har alltså börjat stigningen för att nå toppen av Kilimanjarp. Wow! Vilken fantastisk men galen tanke! Det börjar pirra i hela kroppen vid tanken av att jag faktiskt kommer att vara där just idag om en månad. HELT GALET! Men så roligt och spännande!
 
 
Lemosho route är alltså vägen jag kommer att ta upp till toppen, Uhuru Peak 5 895 meter öh. Det är en något längre led som tar ett par tre dar extra än de snabbaste varianterna. Men jag vill ha hela upplevelsen och leva äventyret så länge som möjligt! Jag vill åt utmaningen! Därför har jag valt den lite längre och mindre använda leden Lemosho route, som är 70 km lång och tar 8 dagar. Enligt fakta ska denna vägen vara den mest spektakulära då vi tar oss genom ett flertal olika klimatzooner. Och naturmänniska som jag är, så tvekade jag inte en sekund på att jag valt rätt!
 
 
Om exakt en månad, just idag, är vi alltså inne på dag 2. Vi har då tagit oss från Londorossi Gate (2 360 möh) till Mti Mkubwa (2 895 möh), efter en 6 km lång vandring i 3-4 timmar. Idag (om en månad) har vi 8 km framför oss, en vandring som kommer ta 5-6 timmar att genomföra för att nå nästa läger Shira 1 Camp (3 505 möh).
 
Det är alltså redan under första och andra dagen som höjdsjukan ger sig till känna. Symptomen börjar redan efter 2 500 meters höjd. Om man drabbas är de första tecknen aptitlöshet, illamående och huvudvärk. Genom långsam och gradvis stigning minskar risken att drabbas. Alltså gör jag ett perfekt val som tar en längre rutt. Vi kommer även att sova på lägre höjd än högsta bestigna höjd varje dag. Detta för att vänja kroppen vid höjden före nästa dags vandring.
 
Höjdsjuka beror på lågt syretryck i kombination med hög höjd och är ingenting som påverkas av fysik eller ålder. Vem som helst bär risken att drabbas och viktigast är att vara uppmärksam på eventuella symptom.
 
Efter 3 500 meters höjd ökar risken för allvarlig höjdsjuka, de två typerna kallade lungödem och hjärnödem. Dessa är båda livshotande. Om man drabbas av höjdssjuka är enda botemedlet vila och nedstidning. Vid de allvarligare typerna bör läkare självklart kontaktas! Vi kommer under hela bestigningen ha sjukvårdare med i gruppen som håller koll på vårt beteende och tillstånd.

Tack!

  2012-09-09 / 09:23:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Ett stort hjärtligt tack till min kära Farfar som bidragit till insamlingen.
 

Sunday morning.

  2012-09-09 / 09:17:58 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Alltid lika tyst och stilla en söndagsmorgon. Klockan 07.00 är det inte många människor ute. Bara jag och några hundägare. Framåt åtta börjar de hurtiga vakna till. Då ser man fler och fler som är ute och motionerar. Åh jag älskar att vara ute på morgonen. Före all stress, före alla måsten. Att samla kraft och andas frisk luft för att senare ha hela dagen framför sig. Bästa starten på dagen!
 
Får aldrig nog av soluppgång...

Hamilton

  2012-09-08 / 23:11:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Igårkväll blev det en lugn kväll i sällskap av Emma. Var ganska seg efter en dag i blåsten på torget. Bäddade ner mig och tog en powernap när jag kom hem vid fem och somnade riktigt skönt. Väcktes av ett sms en timme senare. Perfekt! Emma och jag hade bestämt dejt för kvällen och skulle träffas upp efter sju.
 
Började med en liten promenad för frisk luft och energipåfyllning före mat och bio. Tänk att solen är påväg ner redan halv åtta... Lite ledsamt tycker jag. Men alltid lika vackert.
 
Utthämtning av biljetter, inhandling av godis och därefter mat före bio. Ja, vi hann med allt innan 21.15 då det var dags att spana in Mikael Persbrandt i en och en halv timme. Tycker absolut att tvåan var bättre än första. Mycket nöjd med kvällen. Och grymt skönt att gå och lägga sig vid midnatt, efter en fullspeckad dag!
 

Fight against cancer!

  2012-09-08 / 19:00:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Här har vi de glada tjejerna från Lok&Motion. Annie redo att utmana barn och vuxna i boxning, och Ylva för att inspirera till träning på stans bästa träningscenter.
 
Instruktör Annie Heidrup och PT Ylva Zetterholm, Lok&Motion Träningscenter.
 
Mellan 12 och 13 hade de som ville chansen att boxas i kampen mot cancer, för en tjuga per person. För varje deltagare skänkte Lok&Motion ytterligare 20 kronor. Vinsten går till min insamling "Mot toppen av Kilimanjaro" till förmån för Cancerfonden. Resultatet återstår att se!
 
Stort tack till Annie och Ylva som fanns på plats idag! Och TACK till Lok&Motion som alltid ställer upp för en god sak.

En livfull lördag på stadens torg!

  2012-09-08 / 18:53:06 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Klockan 08.00 sparkade vi igång dagen på Lindohfs Blomsterhandel. Dags för Torgfest! Med bilen laddad till max begav vi oss mot torget för att smycka med blomster och grönt.
 
Mellan klockan 10 och 16 var torget fyllt av marknadsstånd och trevliga aktiviteter. Här kommer smakprov från dagen:
 

Tja, det går in förvånansvärt mycket i en Yaris...

Våra goda grannar från Systrarna Lindqvist fanns på plats lika tidigt som vi.
Blommor och bröd! Två måsten före hemfärd efter en dag på torget.
Härligt med så mycket lokalodlade råvaror!

620 km = 620 kr

  2012-09-07 / 22:13:54 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Under juli månad tog jag (enligt min stegräknare) 790 392 steg, vilket motsvarar ca 620 km. För varje kilometer skänker jag 1 krona till Cancerfonden.
 

Var med i kampen mot cancer!

  2012-09-07 / 21:27:50 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Var med i utlottningen av 2 biljetter till föreställningen Ljust & Fräscht i Karlskrona, presentkort från KarlskronaCity, samt andra fina vinster från bl.a Intersport och Lok&Motion. Allt du behöver göra är att skicka ett sms och skänka 50 kr till Cancerfonden!

Tillsammans når vi toppen!
http://www.cancerfonden.se/sv/Stod-oss/insamlingar/?collection=6357
 

Efterjobbetpromenad

  2012-09-07 / 19:42:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Boxas i kampen mot cancer!

  2012-09-07 / 14:48:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
 

Torgfest!

  2012-09-06 / 21:46:35 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
På lördag är det alltså dags för årets torgfest! Karlskronas torg blir fyllt av handlare och trevliga aktiviteter för hela familjen. Gör ett besök vettja! Jag kommer finnas där och sälja fina blomster för Lindohfs Blomsterhandel.
 

Pump+Core+Spin

  2012-09-06 / 21:38:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Efter en alltför lugn dag på jobbet var det dags att infinna sig på Loket för träning! Klockan 18 drog Josefine igång torsdags trippeln, pump+core+spin. En klassiker att länga till! Härlig kombination som får hela kroppen att jobba. Med en av de bästa instruktörerna dessutom! Mycket inspirerande tjej.
 1 månad

  2012-09-06 / 09:32:39 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Om exakt en månad går planet mot Afrika och Kilimanjaro. Om 30 dagar börjar resan och äventyret. Om 39 dagar står jag förhoppningsvis på toppen, Uhuru Peak, 5895 möh.
 
Vi har alltså en månad på oss att nå 50 000. Kom igen nu, se till att DU och alla andra är med i kampen mot cancer. Alla ska med till toppen!
 Morgon

  2012-09-06 / 09:25:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
De lediga dagarna är förbi och det är dags för jobb. Har njutit av en härlig morgonpromenad i solsken och därefter frukost. Idag var det bara 10 grader när jag gick ut strax efter sju. Kallt, men friskt! Riktigt skönt. Men det ser ändå ut att bli en fin dag! Solig och antagligen varm.

Nähe, dags att gå till jobbet!
 

Busy höst

  2012-09-05 / 21:41:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Ja, såhär ser höstens passchema ut på Lok&Motion. Massor av roliga pass! Men hur ska man hinna?! Ja, möjlighet till träning finns det då alltid, även om man slutar sent. Yes!
 

Powerattack+Core+Bosu+Kettlebells

  2012-09-05 / 20:49:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Ikväll var det dags igen! En fyra att ta sig igenom. Efter promenaden blev det ingen vila, snarare ett snabbt ombyte och ett glas juice för att snabbt hoppa på cykeln ner till Loket.
 
Började med Powerattack. Ett intensivt konditionspass på 30 minuter. Längesen jag körde detta, så kände att kordinationen inte riktigt hängde med. Men eftersom det är öppet hus på Loket denna veckan så var det fler som inte hade vanan inne. Tycker nog att vi var lite väl många inne i lilla salen. Knappt utrymme för att göra fel! Så pass upp, gör rätt eller bli omkullknuffad! Försökte hänga med så gott jag kunde, och blev det fel så körde jag nåt annat istället. Det viktigaste är att man håller igång.
 
Efter kondition var det dags för Core, mage rygg. Var vi många på passet innan så¨blev vi fler nu. Trångt och varmt. Men vi samsades fint och tog oss igenom ännu en halvtimme i trängseln. Vi får väl se hur många som håller sig kvar framöver, efter denna veckans slut.
 
Nu, bosu! Favoritpasset nr 1. Och med Ulrika dessutom! Bästa instruktören. Full fart och all in, ALLTID! Vilken energi hon har! Och glädje. Man blir ju inte annat är glad och taggad av hennes pass. Härligt! Studs på boll en halvtimme gjorde susen. Svett och hög puls.
 
Redo för Kettlebells. Förflyttning in till stora salen. Äntligen utrymme och luft! Nu var vi inte så många längre... Bara några få av oss körde en trippel eller fyran. Men nu var jag seg. Kände att kroppen behövde ny energi för att palla tempot i kombination med vikter. Kämpade på och gav mig inte. Efter sista halvtimmen var jag nära döden. Hungrig och trött. Som en zombie cyklade jag hem för en dusch och MAT!
 


Känns riktigt gött såhär efteråt. Nyduschad, nyäten och färdigtränad. Bästa känslan. Nu gäller maximal avkoppling en stund före sovdags.

Frisk luft!

  2012-09-05 / 16:33:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Efter allt för lång tid vid datorn började jag känna hur ögonen blev fyrkantiga... Tiden hade sprungit iväg ordentligt och jag behövde akut frisk luft! Gav mig ut på promenad i sällskap av min vän Tobias. Vi höll ett härligt tempo hela rundan, men hann ändå med en bra uppdatering sedan senast vi sågs. Och det var ju ett tag sen... Powerwalk, ja det kan man kalla det! Drygt en timme, Saltö+Dragsö och tillbaka.
 

10003 kronor!

  2012-09-05 / 15:20:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
YES! Idag nådde vi första nivån av fem. 10 000 till Cancerfonden är insamlat, bara 40 kvar! Det fixar väl vi? Se till att Du och alla Du känner är med i kampen mot cancer! En femtiolapp har alla råd att skänka. Hur enkelt som helst, bara att sms:a.
 

TACK!

  2012-09-05 / 13:31:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Här har vi listan på hittils bidrangande personer/företag/föreningar/organisationer:
 
 

Tack till Utveckling o Äventyr

  2012-09-05 / 13:07:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Stort tack till Mats och Utveckling o Äventyr som sponsrat med träningst-shirts!
 

Müsli

  2012-09-05 / 12:57:23 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Mmm, det luktar nyrostad müsli i mitt hem! Gott! För att inte tala om hur gott det smakar. Nu har jag så det räcker för några veckor framöver. Bästa energin för dagen. Eftersom jag älskar frukost vill jag njuta ordentligt av vad jag äter. Vad är bättre än egenrostad müsli? INGET! Naturell yoggi, färska bär, hemgjord müsli och kanel. Där har ni vinnarkombinationen!
 
Solrosfrön, pumpakärnor, linfrön, cashewnötter, hasselnötter, valnötter, sötmandel, fiberhavregryn, dinkelflingor, gojibär, tranbär och russin rostad med olivolja, honung och vatten.

Höst

  2012-09-05 / 12:51:23 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Nu är den här. På riktigt!
 

Morgonpromenad

  2012-09-05 / 08:37:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Solen bidrog med frånvaro denna morgon... Kallt, blåsigt och ganska ruggigt. Men helt fantastiskt skönt ändå! Att börja dagen med en uppfriskande promenad är det bästa jag vet. Då mår jag bra hela dan!
 

Stumholmen, Karlskrona.
 
Stannade till några sekunder för att spana in ubåten Neptun som lyfts upp på Stumholmen. Inressant projekt det där! Pråmar, kranar och massor av maskiner.

Crossfit+lunch

  2012-09-04 / 17:30:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Efter besöket på Intersport cyklade jag ner till Lok&Motion för ett 45 min lunchpass Crossfit. En riktigt favorit! Svettigt och jobbigt, men ack så härligt! Och det är bara en själv som bestämmer hur jobbigt det blir. ALL IN! Blod, svett och tårar, ja det är lite den känslan man får under ett crossfitpass. Pust...
 
Snabb som blixten  cyklade jag hem för att duscha efter träning. Hade nämligen bestämt lunchdate med min vän Anna klockan ett. Inga problem! En halvtimme är precis vad man behöver för att hinna hem, duscha och fixa sig. Mötte upp Anna och gick till 1344 för lunch. Riktigt hungrig var jag också! Kycklingsallad med quinoa och tzatziki fick det bli. Åh så gott! Måste passa på att berömma 13 för denna!. Godaste salladen i stan, ja det tror jag absolut!
 
Energipåfyllning efter Crossfit. Kycklingsallad på 1344.

Intersport

  2012-09-04 / 17:16:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Yes! Ett steg närmre Kilimanjaro. Utrustningen är provad och utvald. Ett stort tack till Josefine på Intersport i Karlskrona som bemödat sig med att packa ihop allt på min lista. TACK! Mycket bra jobb måste jag säga.
 

 
Klockan 10 infann jag mig på Intersport för att prova kläder och se över tillbehör. Ikädd underställ och vandringssockar fick jag testa lager på lager för att hitta det som passar mig och min kropp bäst. Trots fyra lager kände jag mig fortfarande smidig och rörlig. Provade några utfallssteg och andra knäppa rörelser för att känna efter så att inget satt för trångt. Några skratt fick vi till under min timmes långa vistelse i butiken. Nu känns det riktigt bra. Att veta att man får bra grejer som sitter som en smäck är en trygghet. Har varit lite orolig över det här med packning och utrustning, men nu är jag lugn igen. De kan ju det där på INTERSPORT! Om ett par veckor åker stora plånboken fram då allt blir i min ägo. Snart är det dags. Knappa fyra veckor kvar till avfärd!
 
 
 
 
 
 
 

Milen

  2012-09-04 / 09:23:44 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Upp och hoppa! Klockan 07.00 gav jag mig ut för lite morgonlöpning. Härligt! Kändes lite tugnt i benen efter gårkvällens pass, men jag kämpade mig genom rundan. Från stan ut och runt Västra mark och tillbaka. En mil precis.
 
Och foten mår bra! Inga känningar efter dubbelstukningen. Nu måste den ha fått vila tillräckligt, så som löpningen har uteblivit på senaste. Skönt att komma ut igen! Även om tiden inte kändes helt ok... Äsch. Man kan ju inte va bäst jämt, eller hur? ;)
 Nu sitter jag med en kopp te efter fukost. Ska bege mig till Interport för att träffa Josefine kl 10. Genomgång och test av utrustning. Det närmar sig!

Spin+Pump+Core+Bosu

  2012-09-03 / 21:20:30 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Där satt den! Fyran är avklarad. Känns skönt! Det kryper i hela kroppen och jag bara njuter. Ler för mig själv och känner mig nöjd med min lediga dag. Precis som jag vill ha det. Aktivt och effektivt.
 
 
Bjöd med mig Caroline för att prova på Core och Bosu. Eftersom det är öppet hus på loket denna  veckan är dte fri träning för alla så gäller det att passa på! Tror hon gillade det minsann. Men se upp för träningsvärken! Ny koreografi till coren och ett svettigt bosupass på det. Känner du inget imon Carro så har du inte kämpat tillräckligt! ;) Hoppas på sällskap fler dagar denna veckan.
 

19 km, 144 min

  2012-09-03 / 16:50:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Kände att jag hade suttit inne alldeles för länge mellan frukost och lunch, så jag gav mig ut på en promenad. Fick faktiskt njuta av sol och sensommarkänsla. Det blev en långpromenad som slutade med 6 km löpning och 13 km promenad. Inte illa! Kunde bara inte låta bli att ta några varv runt slingan på Västra mark när jag ändå var där... Och ändå finns det energi kvar. Åh så härligt! Så himla skönt att hinna med fritid och utomhusaktiviteter. Har haltat med den där lediga tiden på senaste... Men idag tar jag vara på både tid och väder!  Njuter.

Stan-Bryggareberget-Wämöparken- Bergåsa-Västramark-Studentviken-Pantarholmen-Långö-Hem.

Öppet hus!

  2012-09-03 / 11:51:18 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Denna veckan håller Lok&Motion öppet hus. Kom dit och träna vettja! Våga prova något nytt. I höst finns det massor av nya pass att testa på!
 

Utveckling & Äventyr tipsar

  2012-09-03 / 11:31:11 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
3 råd och bra saker att tänka på inför bestigning:
 
1. Förbered dina fötter. Fila ner förhårdnader, klipp naglar och smörj dina hälar med salva för att förhindra torrsprickor på hälarna. Tejpa dina fötter på hälar och trampdynor och använda dubbla sockar som du byter kontinuerligt.
 
2. Ha med dig Resorb/vätskeersättning.  Tillför salter till kroppen så att kroppen binder upp vätskan vid hård fysisk aktivitet.
 
3. Pringles chips. På högre höjd där syrehalten e lägre och kroppen påverkas mer, är det viktigt att få i sig enkel energi, även om man skulle må dåligt. Chips innehåller fett och salt och är lättsmält samt är lätt att packa i o med att det förvaras i rör.
 
Tack för tipsen Mats! Och tack för att ni är med i projektet "Mot toppen av Kilimanjaro".

Ledig

  2012-09-03 / 09:00:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Ledig morgon. Åh så skönt att ge sig ut på morgonpromenad. Känslan av att vara uppe tidigt och njuta av en ledig dag framför sig. Underbart!
 
8 km, 70min.

Söndagsmiddag

  2012-09-02 / 21:41:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Såhär fint kan det se ut en vanlig söndag hos farmor och farfar. Söndagsmiddag med familjen! Lyxigt och gott. Skedde bara två kaffeoclyckor till efterrätten... Tur att mor och dotter inte är alls lika...
 

Grill

  2012-09-02 / 14:32:16 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Igår cyklade Carro och jag ut till Långö för grill och kvällssol. Första grillkvällen vid stranden denna sommaren. Bättre sent än aldrig!
 
Långö beach.
Idylliskt

  2012-09-02 / 14:27:55 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Ja, Karlskrona är vackert. Vilken skärgårdssidyll! Njuter alltid av en promenad vi havet. Tänk att vi har det så fint, så nära intill. Lätt att glömma bort, lätt att ta för givet. Men då och då påminns man ändå av hur fint vi faktiskt har det.
 
Saltö-Dragsö-Stan, 11 km, 95 min.

Första september

  2012-09-01 / 09:48:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Ja, idag byter vi blad i almanackan! För idag är det 1:a september. Vad betyder det? Drygt en månad kvar till avresa mot Afrika och toppen av Kilimanjaro. Tiden går fort och det börjar närma sig. Så nu tycker jag att vi alla gör en insats och får insamlingen att nå sitt mål! Hela Karlskrona ska med till toppen! Var med i kampen mot cancer och se till att sprida insamlingen vidare för att bli en del av äventyret. Målet är 50 000, och vi ska se till att nå dit!
 
 
Tillsammans når vi toppen! Tillsammans kan vi lyckas!!

Nu kör vi!

  2012-09-01 / 09:41:28 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Jag är med, är du?

SMS:a BESEGRA 6357 till 72988 för att skänka 50 kr till Cancerfonden och häng med till toppen! Du som bidrar har chans att vinna 2 biljetter till föreställningen Ljust & Fräscht i Karlskrona, samt andra fina vinster från bl.a Intersport och Lok&Motion.
Skriv ditt namn och mobilnummer efter insamlingens idnummer för att vara med i utlottningen och kampen mot cancer! (Exempel: BESEGRA 6357 Martina 0708123456). Dela vidare och visa att du är med!